top of page

Werkwijze

praktijkruimte Evelien Bus Schattekerkerweg 1B Mijdrecht De Ruimte

Hierboven zie je de praktijkruimte in Mijdrecht.

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Daarin kun je je vraag en wens voorleggen en kun je merken of ‘het klikt’.  Welkom, ook als je aarzelt of het wel wat voor je is. Daarvoor is een kennismaking. 

Vaak is het prettig om de eerste keer ook meteen al aan de slag te gaan. In dat geval spreken we in totaal een uur af.

Hoe ziet een sessie eruit?

Na een begingesprekje is er aandacht voor hoe je je voelt op dat moment. Heb je ergens spanning, is je hoofd druk of rustig, voel je je ontspannen of niet, enzovoort. Van daaruit kunnen we meer of minder actief verder onderzoeken. Soms werkt het goed om vooral met de aandacht naar binnen te gaan en om onder woorden te brengen hoe iets voelt. Soms werkt het beter om iets actiever te zijn en om bijvoorbeeld een situatie in de ruimte voor je te zien.

De eerste pijler waar we aan werken, is veiligheid. Pas als je veilig voelt op dat moment en in je leven, kun je er zijn. Als je je niet veilig voelt, gaan we hier eerst mee aan de slag. We gaan zoeken naar hoe je meer in het hier-en-nu kunt komen (want daar ben je veiliger dan in je gedachten), en welke gedachten je in de weg zitten. We onderzoeken wat er nodig is voor veiligheid in het contact van ons samen.

Naast (on)veiligheid, zijn er nog veel andere onderwerpen die kunnen spelen. Bijvoorbeeld

 • Meer op anderen gericht zijn dan op jezelf.

 • Het gevoel niet goed genoeg te zijn.

 • Perfectionisme

 • Angst voor afwijzing

 • Steeds bezig zijn om sterk over te komen.

 • Altijd moeten presteren.

 • Niet geleerd hebben om jezelf te uiten en om eerlijk te zijn.

 • Gevoelens van anderen overnemen of er (te)veel rekening mee houden.

 • Een tekort voelen aan liefde.

 • Rouw en verdriet.

 

Vaak helpt het al om erachter te komen wat je belemmert. Met begrip onderzoeken we wat hierachter zit. En oefenen we in het opdoen van nieuwe ervaringen, waarin je jezelf sterker, vrijer en meer open kunt voelen.

Centraal staat altijd het voelen en het beleven. In een sessie kun je je soms veel vrijer en energieker gaan voelen. Je kunt ook bij diepere gevoelens uitkomen. We staan ook stil bij de transfer naar het dagelijks leven.

 

Mogelijke effecten

 • Dieper kunnen voelen, dichterbij jezelf zijn

 • Meer compassie voor jezelf krijgen

 • Sterker in je schoenen staan

 • Meer begrip van je eigen levensuitdagingen

 • Meer contact met je eigen verlangens en wensen, meer energie om ervoor te gaan

 • De mist trekt op

 • Heling van oude wonden

 • Meer levensenergie

 • Een nieuwe deur gaat open in je leven

Een traject

Tijdens de intake bespreken we uitgebreid je vragen en wensen. Je vult ook een intakeformulier in zodat we weten waar we naartoe werken.

Als je vindt dat het voldoende klikt, dan spreken we vijf sessies af. Je kunt dan de manier van werken ervaren en aan den lijve voelen wat het je brengt.

De laatste keer evalueren we. We praten dan over hoe het is gegaan, wat het je wel of niet al heeft gebracht, hoe je het werken samen ervaart, wat er volgens jou nog beter kan enzovoort. Aan de hand hiervan kunnen we kijken hoe je verder kunt gaan. Welke doelen heb je op dat moment?  We bespreken hoeveel sessies daarvoor nodig zijn, hoe vaak je wilt komen, wat je kunt verwachten, hoe we kunnen werken enzovoort.

Je kunt er dus voor kiezen om een beperkt aantal keren te komen en zo gericht aan een vraag werken. Je kunt ook kiezen voor een diepgaand proces en jarenlang bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks komen. Ik heb ervaring met lange en levensveranderende processen en ik heb gezien hoeveel diepe dankbaarheid zo'n proces kan geven.

Core energetica (=lichaamsgerichte (psycho)therapie)

Core Energetica is een therapeutische methode die gebaseerd is op uitgangspunten van Sigmund Freud, Carl Jung en Wilhelm Reich. De methode is verder ontwikkeld door psychiater John Pierrakos.

Core Energetica wordt steeds bekender in Nederland, ook bij de professionele hulpverlening. Het is een van de vormen van lichaamsgerichte therapie.

Core Energetica neemt de gezonde kern van elk mens als uitgangspunt. De kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen.  We werken met beweging, ademhaling, contact, aandacht en bewustzijn. Je gaat voelen wat je tegenhoudt en je wordt uitgenodigd om daar doorheen te bewegen. Het is een actieve en soms confronterende methode.

Als je meer wilt weten over Core Energetica, kun je op deze pagina meer vinden.

Sterk reageren op je omgeving, emoties van anderen overnemen

Sommige mensen reageren heel sterk op hun omgeving. Het is dan moeilijk om bij jezelf te blijven. Speciaal op dit gebied heb ik ondertussen veel kennis en ervaring opgebouwd. Dus welkom om hiermee aan de slag te gaan.

Ook ben ik gespecialiseerd in de alleengeboren tweeling (verlies van een tweelinghelft, vanishing twin syndrome).

Via deze link kun je de scriptie vinden die ik hierover heb geschreven: scriptie vanishing twin syndrome

Kosten

Een sessie lichaamsgerichte therapie (core energetica) kost 90 euro per uur. De meeste verzekeraars vergoeden dit (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Zie

https://sblp.nl/wp-content/uploads/Vergoedingen-Zorgverzekeraars-2023.pdf

Er is ook de mogelijkheid om sessies te doen bij mensen die in opleiding zijn tot therapeut (onder mijn supervisie). Zij werken in dezelfde praktijkruimte. Zij vragen een aanzienlijk lager tarief. Ik verwijs alleen door naar mensen in wie ik vol vertrouwen heb in hun kunnen.

Wanneer en hoe

We kunnen doordeweeks overdag afspreken of zaterdag overdag.

Je kunt er ook voor kiezen om online te werken. Dan videobellen we. Dat kan op allerlei momenten in de week.

Supervisie

Het is ook mogelijk om supervisie bij mij te volgen in het kader van opleiding tot lichaamgerichte (psycho)therapie aan het Netherlands Institute of Core Energetics. Mail of bel me graag even voor meer informatie en verdere afstemming hierover.

Privacy en overige praktische zaken

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Ik heb beroepsgeheim. Ik zal je in de intake hierover verder informeren.

Meer informatie over praktische zaken vind je  via deze link.

Tevredenheid

Ik hoop natuurlijk dat je tevreden zult zijn met onze samenwerking en dat de sessies je veel brengen.

Mocht je niet tevreden zijn, dan is het prettig als je dit mij laat weten. We kijken dan samen wat er nodig is.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan vind je hier een link voor eventuele steun en stappen die je kunt ondernemen:  "Wat te doen bij klachten?"

Hieronder nog wat foto's van de ruimte waar ik werk en de omgeving:

bottom of page