top of page

Werkwijze

praktijkruimte.jpg

Hierboven zie je de praktijkruimte in Mijdrecht.

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Daarin kun je je vraag en wens voorleggen en kun je merken of ‘het klikt’. 

Welkom, ook als je aarzelt of het wel wat voor je is. Daarvoor is een kennismaking. 

Als je wilt, kun je direct de eerste sessie starten.

Je kunt een keer op proef komen, of eenmalig een vraag onderzoeken. Je kunt ook een traject starten en met regelmaat afspreken. Dit is afhankelijk van je eigen ambitie.

Hoe ziet een sessie eruit?

Na een begingesprekje is er aandacht voor het lichaam. Hoe voel je je nu? Van daaruit kunnen we meer of minder actief verder onderzoeken. Soms werkt het goed om vooral met de aandacht naar binnen te gaan en om onder woorden te brengen hoe iets voelt. Soms werkt het beter om iets actiever te zijn en om bijvoorbeeld een situatie in de ruimte voor je te zien.

Er zijn allerlei dingen die kunnen belemmeren. Bijv.

 • Een ander belangrijker maken dan jezelf.

 • Het gevoel niet goed genoeg te zijn.

 • Perfectionisme

 • Je niet veilig voelen.

 • Altijd voor anderen moeten zorgen.

 • Je voelt je niet prettig als je iets van jezelf moet laten zien.

 • Steeds bezig zijn om sterk over te komen.

 • Altijd moeten presteren.

 • Lachen en vooral niets laten merken van mogelijk gevoelens van angst, verdriet of boosheid die je moeilijk vindt om te laten zien.

 • Gevoelens van anderen overnemen of er (te)veel rekening mee houden.

 

Vaak helpt het al om erachter te komen wat je belemmert. Met begrip onderzoeken we wat hierachter zit. Gaandeweg kan er ruimte komen voor nieuwe ervaringen.

Centraal staat altijd het voelen en het beleven. In een sessie kun je je soms veel vrijer en energieker gaan voelen. Je kunt ook bij diepere gevoelens uitkomen. We staan ook stil bij de transfer naar het dagelijks leven.

 

Mogelijke effecten

 • Dieper kunnen voelen, dichterbij jezelf zijn

 • Meer compassie voor jezelf krijgen

 • Sterker in je schoenen staan

 • Meer begrip van je eigen levensuitdagingen

 • Meer contact met je eigen verlangens en wensen, meer energie om ervoor te gaan

 • De mist trekt op

 • Heling van oude wonden

Een traject

Tijdens de intake bespreken we uitgebreid je vragen en wensen. Je vult ook een intakeformulier in zodat we weten waar we naartoe werken.

Als je vindt dat het voldoende klikt, dan spreken we vijf sessies af om met je vragen aan de slag te gaan. Je kunt dan de manier van werken ervaren en aan den lijve voelen wat het je brengt.

De laatste keer evalueren we. We praten dan over hoe het is gegaan, wat het je wel of niet al heeft gebracht, hoe je het werken samen ervaart, wat er volgens jou nog beter kan enzovoort. Aan de hand hiervan kunnen we kijken hoe je verder kunt gaan. Welke doelen heb je op dat moment?  We bespreken hoeveel sessies daarvoor nodig zijn, hoe vaak je wilt komen, wat je kunt verwachten, welke werkvormen we tot onze beschikking hebben enzovoort.

Core energetica (=lichaamsgerichte (psycho)therapie)

Core Energetica is een therapeutische methode die gebaseerd is op uitgangspunten van Sigmund Freud, Carl Jung en Wilhelm Reich. De methode is verder ontwikkeld door psychiater John Pierrakos.

Core Energetica wordt steeds bekender in Nederland, ook bij de professionele hulpverlening. Core energetica is een effectieve methode, omdat veranderingen helemaal beleefd en doorvoeld worden. In korte tijd kan deze methode veel verschil maken voor het je levensenergie en diepte van voelen.

Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt. De kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen.  We werken met beweging, ademhaling, contact, aandacht en bewustzijn. Er is aandacht voor verschillende lagen van bewustzijn en je gaat voelen wat je tegenhoudt.

Als je meer wilt weten over Core Energetica, kun je op deze pagina meer vinden.

Sterk reageren op je omgeving, emoties van anderen overnemen

Sommige mensen reageren heel sterk op hun omgeving. Het is dan moeilijk om bij jezelf te blijven. Speciaal op dit gebied heb ik ondertussen veel kennis en ervaring opgebouwd. Dus welkom om hiermee aan de slag te gaan.

Ook ben ik gespecialiseerd in de alleengeboren tweeling (verlies van een tweelinghelft, vanishing twin syndrome).

Kosten

Een sessie lichaamsgerichte therapie (core energetica) kost 80 euro per uur. De meeste verzekeraars vergoeden dit (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Zie

https://sblp.nl/wp-content/uploads/Vergoedingen-Zorgverzekeraars-2022.pdf

Wanneer en hoe

We kunnen doordeweeks overdag afspreken of zaterdag overdag.

Je kunt er ook voor kiezen om online te werken. Dan videobellen we. Dat kan op allerlei momenten in de week en soms ook in de avond.

Privacy en overige praktische zaken

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Ik heb beroepsgeheim. Ik zal je in de intake hierover verder informeren.

Meer informatie over praktische zaken vind je  via deze link.

Tevredenheid

Ik hoop natuurlijk dat je tevreden zult zijn met onze samenwerking en dat de sessies je veel brengen.

Mocht je niet tevreden zijn, dan is het prettig als je dit mij laat weten. We kijken dan samen wat er nodig is.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan vind je hier een link voor eventuele steun en stappen die je kunt ondernemen:  "Wat te doen bij klachten?"

bottom of page